Månulvarna

Malin Ahlin

Bland många underliga och fantastiska varelser i skogen finns också en särskilt ovanlig sort som kallas månulvar. De gillar allt som skiner och glänser, men mest av allt älskar de månen som de stirrar drömskt på varje kväll. En natt blir månulvarnas längtan så stor att de bestämmer sig för att åka dit.

Månulvarna är en ljuvligt fantasifull saga i Tove Janssons anda, berättad med värme och underfundig humor. De färgmättade illustrationerna är fulla av märkvärdiga detaljer som både liten och stor kommer att lockas av i läsning efter läsning.

Boken har också filmatiserats. Trailern kan man se här.

Recensioner

”En sagolikt illustrerad debut. […] Mest av allt är ”Månulvarna” en vacker påminnelse om att ingenting lyser starkare än våra gemensamma drömmar.”

Sanne Näsling, Dagens Nyheter

”Malin Ahlin är inspirerad av Tove Jansson och fångar den alldeles rätta atmosfären samtidigt som uttrycket är helt självständigt. Det är härligt att försjunka i bilderna – oväntade detaljer, lekfulla proportioner och månulvarnas hemlighetsfulla ustrålning sätter igång fantasin. (…) En förtrollande bok som imponerar med sin säkra berättarstil.”

Boel Pettersson, BTJ-häftet