Lucka 14: Tävla om ”Storebror ser dig” – Edward Snowden och den globala övervakningsstaten

2014-12-14

Visselblåsaren Edward Snowden var en av årets mottagare av Right Livelihood-priset. I våras gav Leopard förlag ut journalisten Glenn Greenwalds bok om Edward Snowden och övervakningsskandalen som skakade en hel värld: Storebror ser dig.

Nu har du chansen att tävla om ett eget ex! Allt du behöver göra är att svara på denna fråga:

Vad heter den övervakningsmyndighet som Edward Snowden arbetade för?

Mejla ditt svar till tavling@leopardforlag.se senast 15 december kl 08.00, så har du chansen att vinna ”Storebror ser dig”!
Glöm inte att ange ditt namn och adress!

Om boken:
I maj 2013 reser Glenn Greenwald till Hongkong. Han ska träffa en anonym källa som insisterar på att kommunicera enbart via krypterade kanaler och som påstår sig ha häpnadsväckande bevis för omfattande statligt spioneri. Uppgiftslämnaren visar sig vara Edward Snowden, som arbetar för den amerikanska säkerhetsmyndigheten National Security Agency, NSA.

För första gången berättar Greenwald om konsekvenserna av den övervakning som beskrivits i hans uppmärksammade rapportering i Guardian. Han avslöjar ny information om NSA:s massiva maktmissbruk och publicerar hemligstämplade dokument som han fått av Snowden, världens mest eftersökte man.

Vad innebär det för individer och för en nations politiska hälsa när en regering gör intrång i medborgarnas privatliv? Vilka garantier och former av tillsyn är nödvändiga för att skydda demokratin i den digitala tidsåldern?

”En av topp 10 på listan över USA:s opinionsbildare … Ett rättmätigt, kontrollerat och rakbladsvasst raserilöper igenom … Greenwalds skrivande.” Newsweek