Författare

Tina Thunander är journalist vid Sveriges Television i Malmö. Hon har tidigare utgivit Barnbrudar. I nöd och olust (2007) och nominerades i Augustprisets fackboksklass 2010 för Resa i Sharialand. Ett reportage om kvinnors liv i Saudiarabien.

Böcker

Tina Thunander på ABF Stockholm

2014-11-21

Kairo i omvälvningens tid:
Tina Thunander i samtal med dokumentärfilmaren Peter Löfgren

Tina Thunander reste till Egypten för att lära sig arabiska och hamnade mitt i en revolution, eller en militärkupp. Genom sin lärare doktor Nasser får hon följa med till platser i Kairo dit utländska reportrar och västerlänningar sällan kommer. Hon får se hur det egyptiska systemet missgynnar den som saknar wasta – kontakter.Men hur skriver man ett reportage om ett samhälle i snabb förändring? När är det dags att sätta punkt? Hur är det att anlända till en plats och direkt börja rapportera om den? Och vilket ansvar har reportern för personen som intervjuas och som kanske inte förstår språket som texten är skriven på?

Tina Thunander är journalist vid Sveriges Television i Malmö. Hon har tidigare utgivit böckerna Barnbrudar. I nöd och olust (2007) och nominerades i Augustprisets fackboksklass 2010 och 2014 för sina böcker Resa i Sharialand. Ett reportage om kvinnors liv i Saudiarabien och Doktor Nasser har ingen bil. Kairo i omvälvningens tid.

Peter Löfgren är dokumentärfilmare och skildrar i sina filmer framför allt Mellanöstern. I höst aktuell med dokumentären En farlig idé, om Israel-Palestina-konflikten. Han har tidigare varit utrikeskorrespondentkorrespondent i Mellanöstern och i före detta Sovjet.

När: Torsdag 11 december kl 18.00

Var: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Arr: ABF Stockholm

Läs mer om evenemanget här