Författare

Henning Mankell är en av Sveriges internationellt mest läste författare. Hans böcker har sålt i över 40 miljoner exemplar och översatts till fler än 40 språk.

Premiär på Henning Mankells pjäs Politik

2011-09-15

Henning Mankells nya pjäs utspelar sig på en ubåt i Stockholms skärgård hösten 1982 och i en våning i centrala Stockholm 2011.

I fokus står Sveriges mest kände statsminister genom tiderna; Olof Palme. Pjäsen – som har urpremiär på Helsingborgs stadsteater 7 oktober– bjuder på en bit rasande spännande samtidshistoria.

Året är 1982 och det kalla kriget är i full gång. I Stockholms skärgård observeras främmande ubåtar. Kommer de från Sovjetunionen? Eller har statsminister Olof Palme i hemlighet gett Nato tillstånd att öva i svenskt farvatten? Ubåtskaptenerna Sten och Karl blir under ett arbetspass vittnen till vad som sker under ytan i Hårsfjärden. 29 år senare rullas historien upp på nytt.

Politik handlar om sanning och lögn, både privat och inom politiken. Vi befinner oss i ett dramatiskt universum där ingenting är vad det utger sig för att vara – vare sig utrikespolitiken, vänskapen eller kärleken.