Författare

Jonas Trolle  är kriminalkommissarie och polis sedan drygt 20 år tillbaka. Bland annat har han varit operativ chef  vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm. Han blev rikskänd när han 2014 skrev den mycket uppmärksammade Jakten på Kapten Klänning, där han berättade om den spaningsutredning som gjorde att polismästaren Göran Lindberg kunde gripas och fällas i domstol. Jakten på Kapten Klänning har sålts i över 50 000 exemplar. Bröder är Jonas Trolles andra bok.

Böcker

Jonas Trolle på ABF Stockholm

2014-04-22

Jakten på Kapten Klänning

Polismannen Jonas Trolle om de hemliga spaningarna

Det handlar om Göran Lindberg, ”Kapten Klänning”, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism. Göran Lindberg, som av en ung kvinna pekas ut som våldtäktsman.

Polismannen Jonas Trolle leder de hemliga spaningarna i ett av de mest uppseendeväckande fallen i svensk kriminalhistoria. Här ger han inblickar i polisens vardag och arbetet som föranleder gripandet. Inifrån skildrar Trolle hur polisen med telefonavlyssning, biljakter och en ”dold” husrannsakan steg för steg kommer närmare ett gripande. Samtalet leds av Moa Elf Karlén.

När: Torsdag 22 maj kl 18.00

Var: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Läs mer om evenemanget här.