Författare

Jonas Trolle  är kriminalkommissarie och polis sedan drygt 20 år tillbaka. Bland annat har han varit operativ chef  vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm. Han blev rikskänd när han 2014 skrev den mycket uppmärksammade Jakten på Kapten Klänning, där han berättade om den spaningsutredning som gjorde att polismästaren Göran Lindberg kunde gripas och fällas i domstol. Jakten på Kapten Klänning har sålts i över 50 000 exemplar. Bröder är Jonas Trolles andra bok.

Böcker

Jonas Trolle i Borås

2014-08-21

Jakten på Kapten Klänning – möt Jonas Trolle

Det handlar om Göran Lindberg, ”Kapten Klänning”, rektor på Polishögskolan och en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism. Polismannen Jonas Trolle ställs inför sitt livs utmaning. Han leder de hemliga spaningarna i ett av de mest uppseendeväckande fallen i svensk kriminalhistoria – aldrig tidigare har en så högt uppsatt polis begått så grova brott som Lindberg.

Ett samtal mellan polisen/författaren Jonas Trolle och journalisten My Vingren, som för webbtidningen Feministiskt Perspektiv granskade polisens arbete kring Göran Lindberg i artikelserien Det sekretessbelagda sexnätverket. My har också arbetat med Uppdrag Granskning. Tillsammans med Researchgruppen och Expressen fick hon Grävande Journalisters pris Guldspaden 2014 för avslöjandet om det anonyma näthatet. Arr: Kulturkontoret.

När: Måndag 29 september kl 19

Var: Stora scenen, Kulturhuset i Borås

Läs mer om evenemanget här.