Författare

Maria Sveland är utbildad vid Dramatiska institutets radiolinje och en prisbelönt författare och journalist. Hon debuterade 2007 med romanen Bitterfittan, som idag räknas till en av våra moderna klassiker. 2013 kom Hatet, sprungen ur ett explicit mordhot, där hon gjorde upp med antifeminismen och aggressiviteten som den tycks uppvigla. En genomgående tematik i hennes journalistiska- och litterära gärning är klass, kön och sexualitet.

Böcker

Bokrelease Maria Sveland på Södra teatern

2013-02-11

Välkommen på bokrelease av Maria Svelands bok ”Hatet – en bok om antifeminism”!

”Kärleken – en fest för feministerna” är en motståndshandling i form av en fest och samling som vill inspirera och låta oss inspireras. En kväll för att hylla och fira feminismens framgångar. En kväll full av brandtal, musik och kärlek. En kväll som vill vara en motkraft till fascismen och antifeminismen, en motgift till hatet.

Medverkande: Maria Sveland, Mian Lodalen, Bianca Kronlöf, Nour El Refai, Susanna Alakoski, Katarina Wennstam, Moa Svan, Lill-Marit Bugge, Maud Eduards, Mattias Gardell, Devrim Mavi, Alexandra Pascalidou och Hanna Olsson + överraskningsgäster!

Arrangörer: Leopard förlag, ABF Stockholm & Södra Teatern.

Bok + entré 150:-
Endast entré 50:-
Biljetter till evenemanget finns att köpa här.