Författare

Maria Sveland är utbildad vid Dramatiska institutets radiolinje och en prisbelönt författare och journalist. Hon debuterade 2007 med romanen Bitterfittan, som idag räknas till en av våra moderna klassiker. 2013 kom Hatet, sprungen ur ett explicit mordhot, där hon gjorde upp med antifeminismen och aggressiviteten som den tycks uppvigla. En genomgående tematik i hennes journalistiska- och litterära gärning är klass, kön och sexualitet.

Böcker

Bokrelease för Befrielsen av Maria Sveland på Södran

2015-04-29

Varmt välkommen till att fira att Maria Svelands roman Befrielsen äntligen är här!

Befrielsen handlar om det mest förbjudna – kvinnors hämnd. En skildring av fyra starka kvinnor och deras relationer, i en stad där våldet paralyserar och terroriserar. En serievåldtäktsman härjar i den lilla staden med det pampiga slottet. Medan kvinnorna tar omvägar runt parken och ser till att få sällskap hem, bestämmer sig en annan grupp för att det får vara nog. De kallar sig Kvinnornas Befrielsefront och börjar slå ner oskyldiga män för att få polis och samhälle att reagera.

Tillsammans med PKmaffian, kultureliten, rabiata feminister, kören Guldfittorna, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén och DJ Trio med Vulva bjuder vi på försommarens hetaste afton!

När: Tisdag 19 maj från kl 18.00

Var: Södra bar, Södra teatern Mosebacke

Fri entré.

Boken kommer att säljas till releasepris på plats!

Läs mer här.