Bankrutt?

Den stora vanföreställningen om krisens orsaker och hur den ska lösas

Paul Krugman

Den globala recessionen är inne på sitt femte år och ännu syns ingen ljusning i sikte. Bankrutt är ett ständigt hot inte bara för stora företag och enskilda personer utan även för hela stater som Grekland, Italien, Portugal och Spanien. Hur har det blivit så här illa? Hur har vi fastnat i något som inte kan beskrivas på något annat sätt än en ekonomisk depression? Och framför allt, hur ska vi göra oss fria?

Nobelpristagaren i ekonomi Paul Krugman penetrerar dessa frågor med sin karaktäristiska klarhet och insikt. Hans budskap är långtifrån dystert – en snabb, stark återhämtning finns bakom knuten om bara våra ledare kan förmå sig att visa ”det intellektuella modet och den politiska viljan” att göra slut på depressionen.

Recensioner

”För den som tidigare stiftat bekantskap med Paul Krugman står inte så mycket nytt i hans senaste bok på svenska, ”Bankrutt”, men han är en strålande pedagog med en så uppmuntrande mänsklig syn på ekonomisk vetenskap att man gärna unnar honom triumfen att kamma hem sin poäng: han fick ju rätt.”

Lars Linder, Dagens Nyheter