Leopard förlag utgivning Våren 2020

2019-12-16

”Ska de skjuta ihjäl mig får de göra det utanför bilen.”

Så gick närpolischef Kenneth Eklunds tankar när han från förarsätet såg tre maskerade män, beväpnade med automatvapen, komma gående mot honom den där ödesdigra sommardagen 1999. Under eftermiddagen skulle ett av de värsta kriminalfallen i svensk rättshistoria utspela sig, som slutar med att två poliser kallblodigt avrättas i Malexander i södra Östergötland.

I skottlinjen är den gastkramande true crime-berättelsen om Kenneths jakt efter bankrånarna; vad han tänkte, kände och gjorde under händelserna som för alltid förändrade hans och familjens liv. Vi får här lära känna bondpojken som blir polis, så småningom chef, och som aldrig tvekar när det står klart att det är han som måste göra något då larmet skär genom småstadsidyllen. 

I vår fortsätter vi även vår bevakning av klimatfrågan med titeln Klimatskulden, en antologi om krafterna som driver den negativa utvecklingen. Ur åtta personers perspektiv – forskare, ledare och aktivister – får vi exempel på hur olika aktörer sätter käppar i hjulet för en nödvändig omställning, och hur vi kan motverka detta. 

Missa heller inte vår fortsatta digitala satsning, där bland annat Edward Snowdens hyllade biografi I allmänhetens tjänst släpps som ljudbok, tillsammans med Elinor Torps reportagebok Vi, skuggorna och Saga Beckers debutroman Våra tungor smakar våld.

Detta och mycket mer, denna hoppfulla vår 2020!

Varma hälsningar,

Moa Elf Karlén

VD Leopard förlag

Här kan du läsa katalogen.

Här kan du kika på böckerna.