I huvudet på..

2018-04-18

I samarbete med ETC play lanserar Leopard förlag till våren en serie författarsamtal inifrån förlagsbranschen. Hur går det till när en idé formas till en berättelse? Hur blir en berättelse ett manus? Vart skriver man egentligen bäst och hur utelämnande ska man vara?

I samtal med förlagschef Moa Elf Karlén får författarna möjlighet att tala till punkt och dela med sig av berättelsen bakom berättelsen. Personligt och informellt om att hålla i pennan, om delar som blev strukna, och om historier som återstår att skriva.

I första avsnittet får vi möte Johanna Palmström som är aktuell med Det gäller livet – en biografi om Gudrun Schyman.

Älskad och avskydd: att skriva biografin över Gudrun Schyman

Den 17 april släpps den; Det gäller livet – den första fullständiga biografin över Gudrun Schyman, en av Sveriges mest hyllade och bespottade politiker. För Johanna Palmström innebär det kulmen på flera års intensivt arbete med såväl djupgående intervjuer med Gudrun själv såsom djupgrävning i arkiv. Hör henne berätta om resans gång, hennes relation till Gudrun, och hur man egentligen bär sig åt för att skriva en biografi över en person som aldrig blickar bakåt.

Du kan titta på första avsnittet här.