Release Stina Oscarson & Sara Granér

2018-01-05

Release för ny bok av Stina Oscarson & Sara Granér | Stora Scen, Södra Teatern

Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig? är en handbok i hur vi ska upprätthålla demokratin. Fast handbok leder samtidigt lite fel, säger Stina Oscarson, för den är så full av tvivel. Men det är en inspiration till vad det innebär att vara medborgare. Ett resonemang om konst och motstånd, samtal, frihet och demokrati. Utgångspunkten är Right Livelihood-pristagaren Gene Sharps 198 metoder att förändra världen utan våld.

Releasen blir i form av en manifestation där artister, aktivister, journalister, politiker, arbetare, arbetssökande, nyanlända och andra vanliga människor läser ur boken. Ett kraftfullt ställningstagande för att svaret på den urholkning av demokratin vi nu ser måste vara mer demokrati. Inte mindre.

Det blir också en intervju med författarna och en massa bra musik.

På scenen:

Amineh Kakabaveh, Suzanne Osten, Stina Wolter, Lena Endre, Lena Ulrika Rudeke, Camilla Wagner, Gunilla Palmstierna Weiss, Arne Ruth, Calle Natanson, Pia Sundhage, Paryl Sharma,  Abed Al Qaisi, Johan Ehrenberg, Maud Eduards, Pella Thiel, Nils Forsén, Måns Lagerlöf, Lia Boysen, Joakim Rindå, Jenny Wrangborg, Olle Carlsson, Gudrun Schyman, Malin Björk, Pierre Schori, Susanne Harju Jeanty, Annika Söder, Rolf Lassgård, Carl Schlyter, Maja Bohman, Sara Svanlund, Cecilia Magnusson, Anja Björk och Hanna Midfjäll.

Dörrarna öppnas klockan 18.00 för mingel och samtal (alla välkomna)
Programmet på scenen pågår mellan 19.00 – 20.15 (biljett behövs)
Därefter bar, DJ och bokförsäljning.

Köp din biljett här.