Program för BOKMASSA 29-30 Sep

2017-08-30

Köpa böcker, lyssna på intressanta författare eller bara ta en fika? Bokmassan är en litteraturfestival med inriktning på böcker, debatt och hållbarhet. Vi vill erbjuda en blandning av högt/ lågt, fint/ fult och kommersiellt/ osäljbart. Allt kommer gå i ekologin och hållbarhetens tecken.

Dessutom lovar vi stan’s billigaste bokpriser!

– Bokmassan handlar om att alla ska få vara med. Utan inträde erbjuder vi samma debatter, samma författarträffar och samma samtal som den stora Bokmässan. Men vi satsar på de fria förlagen och hoppas få en kö utanför tältet när författarna börjar tala. Bokmassan handlar om att rädda litteraturen från trötthet och kommersiell ängslighet. NU går vi framåt. Tillsammans, säger Johan Ehrenberg.

– För mig som förlagschef och VD på Leopard förlag är det så kul att vara med om denna satsning. Ett radikalt, offensivt arrangemang. Att göra någonting ihop med våra författare. Att erbjuda en ny scen, en ny offentlighet. Det tror jag kommer stärka den svenska litteraturen på både kort och lång sikt, säger Moa Elf Karlen.

– Vi kommer erbjuda stan’s billigaste böcker. Och ett gediget scenprogram. Poesi, skönlitteratur, hållbarhet, fackliga rättigheter och antirasism kommer vara några teman, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard. Dock förbehåller vi oss rätten att inte erbjuda plats åt rasistiska eller främlingsfientliga aktörer.

Pop up bok-affär

Självklart kommer vi sälja böcker. Till väldigt bra priser. Vi kommer också ta med de bästa produkterna för en hållbar livsstil som vi vanligtvis säljer i vårt varuhus. Pop up bokaffären kommer fungera som en helt vanlig bokaffär.

Vi tänker experimentera med fasta bokpriser.

4 nivåer: 30:-, 50:-, 100:- & 150:-

Alla frågor besvaras av: olav@etc.se

 

Läs hela programmet här.