Moa Elf Karlén ny vd för Leopard förlag

2015-02-13

Moa Elf Karlén har utsetts till ny vd för Leopard förlag. 1 mars 2015 tar hon över rollen som vd efter Dan Israel som nu blir styrelsens ordförande.  

Som förläggare strävar jag efter att ge ut böcker som gör avtryck i samhällsdebatten och Leopard förlag har sedan lång tid en stark utgivningsprofil. 2014 hade Leopard sin starkaste försäljning på fyra år och vi går därmed mot den trend av fallande försäljning som visas upp av branschen som helhet, säger Moa Elf Karlén, tillträdande vd på Leopard förlag.

Moa Elf Karlén är i dag förlagschef på Leopard förlag och har varit delägare i förlaget sedan 2013. Dan Israel och Henning Mankell är förlagets två andra delägare.  Moa Elf Karlén tar över som vd efter Dan Israel som går i pension den sista mars och blir styrelsens ordförande.

När jag nu också tar över ansvaret som vd får jag fler möjligheter att fortsätta driva förlaget i den positiva riktning vi redan rört oss i, säger Moa Elf Karlén.

– Moa Elf Karlén har redan bidragit starkt till att utveckla Leopard förlag och jag är väldigt glad över att hon nu också blir vår nya vd, säger Henning Mankell, författare och delägare i Leopard förlag.

Läs hela pressmeddelandet på Leopards pressida på Mynewsdesk.