Lucka 1: Mian Lodalen tipsar om vegetarisk skinka och läsning som gör henne lycklig

2014-12-01

God jul Mian Lodalen, författare till Liten handbok i konsten att bli lesbisk!  Vad önskar du dig i julklapp?
– Inte ett skit. Jag är så överpriviligierad och övergödd att jag inte önskar mig så mycket som en tandpetare. Däremot hoppas jag att min vän som är sjuk ska få en lugn jul utan smärta. Ja, det är faktiskt det enda jag önskar just nu.

Vilken bok vill du tipsa andra om att köpa i julklapp?
Eating animal. Den skönlitterära författaren Jonathan Safran Foer ska bli far och inser att hans son en dag kommer att fråga om köttet på bordet. Författaren påbörjar en tre år lång resa genom köttfabriker och djuruppfödningar i mindre och större skala. Jonathan Safran Foer skriver med lätt hand och vasst vässad penna. Det är skräckinjagande, allmänbildande, personligt, emellanåt roligt och fruktansvärt fascinerande. En perfekt julklapp till alla över 16 år som vill väcka en tanke om etik, moral och den här jordens eventuella överlevnad.

För den lässugna som söker något sexigare så rekommenderas med varm hand Leopards egna Liten handbok i konsten att bli lesbisk.

Vilken bok läser du själv i mellandagarna?
– Hinner jag läsa de här tre så blir jag lycklig: Sara Stridsbergs Beckomberga – Ode till min familj. Åsa Grennvalls Deras ryggar luktade så gott och Bruno K Öijers Och Natten Viskade Annabel Lee .

Vad ser du mest fram emot med julen?
Tända ett ljus och andas. Sakta.

Vilket julråd vill du ge till läsarna?
– Jag pekar med hela armen och ber er: snälla överraska dig själv och dina närmaste med en vegetarisk skinka. Finns på Goodstore och smakar gudomligt, är billig och får dig att sova lite bättre på natten.

Har du någon julhälsning?
– Ingen god jul utan gris i frihet, får jag väl säga då. Ho ho på er allihop.

—————

Mian Lodalen har tillsammans med Matilda Tudor skrivit Liten handbok i konsten att bli lesbisk – årets kaxigaste och roligaste bok som passar som julklapp till både mamma, mormor och dotter!
Julkalenderpris: köp boken idag i vår webbshop för 169:- (ord pris 189:-). Ange kod HANDBOK. Erbjudandet gäller endast 1 december 2014. Boken finns här.