Hallå där Marcus Priftis, vilka är bokmässans 3 höjdpunkter enligt dig?

2014-09-20

– Det fina med mässan är att den har plats för det oväntade. Oftast vet man inte vilka höjdpunkterna var förrän efteråt. Sist var det den gamle folkpartiledaren Bengt Westerberg, det hade jag inte räknat med på förhand. Hoppas på nya oväntade guldkorn i år!
Vad ser du mest fram emot på årets bokmässa?
Jag brukar ha ett så pass fullmatat schema att jag inte hinner gå på allt spännande, men i år ska jag ta mig tid till Fabrizio Gatti, som har skrivit den fantastiska flyktingskildringen ”Bilal på slavrutten till Europa”.
Vilken annan författare vill du lyssna på under bokmässan?
Fabrizo Gatti. Och så vill jag bara råka ramla in på ett prat av någon som visar sig bli min nya favorit.
Vilka är dina bästa överlevnadstips/praktiska tips på bokmässan?
Kolhydrater. Jag bränner minst två flapjacks om dagen. Behöver man skölja ner dem med något serverar Svenska kyrkan både vatten och rättvisemärkt kyrkkaffe på övervåningen.
Bästa bokmässeminne?
Rent egoistiskt? Tillströmningen av folk till mitt föredrag på Författarscenen för två år sedan. Tror det var över hundra pers till sist som lyssnade på den där helt okända fackboksförfattaren som stod och skrek om rasism.
Vad glömmer du inte att packa med dig i din resväska?
Snacks och en extra tröja att svettas i.

Marcus Priftis är bokmässeaktuell med Det otäcka könet”, som han kommer att prata om bl a på Litteraturscenen fredag 26/9 kl 10.00 och på seminarium på fredag 26/9 kl 13.30.