Israeliska soldater vittnar – Bryt tystnaden!

2013-04-11

Möt Dana Golan, organisationen Breaking the Silence verkställande chef fram till i januari i år. Hon besöker Sverige 16-22 april, på inbjudan av Diakonia och Leopard förlag, för att tala om boken ”Bryt tystnaden” (som ges ut av Leopard förlag på svenska) och om sina egna erfarenheter. Dana är 29 år och har tjänstgjort i militärfängelset Zrifin och som gränspolis i Hebron på Västbanken.

Breaking the Silence grundades i Jerusalem 2004, av en grupp veteraner från den israeliska försvarsmakten, i syfte att samla vittnesmål från soldater som tjänstgjort på de palestinska områdena. Organisationen anser att de har en moralisk plikt att avslöja sanningen om Israels politik och att det är en nödvändig förutsättning för att uppnå ett mer rättvist samhälle.

Läs mer om boken här.

Publikt program i Sverige 16-22 april:

Stockholm

16 april kl 18.00 i Abrahamsbergskyrkan i Bromma, Stockholm (fri entré). Mer info

17 april kl 18.00 i ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm (fri entré). Mer info

Göteborg

18 april kl 19.00 i Betlehemskyrkan, Göteborg (fri entré). Mer info

Lund/Malmö

20 april kl 16.00 i Västerkyrkan, Vävaregatan 21 i Lund (fri entré). Mer info

21 april kl 16.00 i Kirsebergskyrkan, Vattenverksvägen 25 i Malmö (fri entré). Mer info