Julklappstips #20: Ingenmansland

2012-12-20

En av årets mest missförstådda böcker? Läs själv och skapa din egen uppfattning. Dan Jönsson reste runt i Småstadssverige under ett års tid. Till platser bakom och bortom, som han kallar det ”osynliga Fulsverige”, där han själv och de flesta av oss i lever. Varför finns det bara en enda bankomat i Bjuv? Vart är alla Säffles raggare på väg? Och vad är lyckan på en pub i flen en söndagskväll i januari? Ingenmansland. Ett år på Sveriges baksida är främst en annorlunda bok om ekonomi (vilket flertalet av bokens kritiker missat), liksom en personlig resa genom Reinfeldts Sverige.

”Jag läser det här försöket att låta två abstrakta fenomen (ekonomi och vischa) liksom konkretisera varandra och jag tycker väldigt mycket om Dan Jönsson under tiden.” (Fredrik Wikingsson, Expressen)