Moa Elf Karlén blir ny förlagschef på Leopard

2012-08-15

Moa Elf Karlén har utsetts till ny förlagschef och förläggare på Leopard förlag.
Med sitt engagemang och sin kreativitet kommer Moa att vara en garant för att Leopard fortsätter att vara ett politiskt radikalt och obundet förlag, säger Dan Israel, ägare och förläggare på Leopard.

Under de år då hon lett Bokförlaget Atlas har hon visat vilken skicklig förläggare hon är och att hon framgångsrikt kan driva företag utan att ge avkall på hög kvalitet. Inte minst genom sitt stora kontaktnät bland yngre svenska författare kommer hon att tillföra Leopard mycket, säger Henning Mankell, som grundade Leopard tillsammans med Dan Israel för 11 år sedan.

Moa Elf Karlén kommer att tillträda posten som förlagschef den 1 januari 2013. En av de första böcker som hon kommer att ge ut är Maria Svelands uppgörelse med det hat mot feminismen och kvinnor som växt fram under senare tid på nätet och i massmedia.

Dan Israel kommer att kvarstå som förläggare och VD för Leopard.