Lena Sundström finalist till Kunskapspriset 2011

2011-09-28

I år firar Kunskapspriset tio år, och i hård konkurrens har fem finalister valts ut av nomineringskommittén. En pristagare kommer att få 250 000 kronor när Kronprinsessan Victoria delar ut pris på Kunskapsgalan i Blå hallen i Stockholms stadshus den 17 oktober.
De fem finalisterna är:
Behrang Miri, författare, stå-uppartist och rappare
Emerich Roth, författare och föreläsare
Klaragården, Stadsmissionens verksamhet för utsatta kvinnor
Lena Sundström, journalist och författare
Martin Ingvar, läkare och professor i integrativ medicin KI

Motiveringen för Lena Sundström lyder:
Lena Sundström – för att hon i en mängd tidningsartiklar, debattinlägg, böcker och TV-program sprider kunskap om viktiga samhällsfrågor. Hon har på ett modigt och klargörande sätt behandlat frågor om invandring och främlingsfientlighet, bl.a. genom dokumentären ”Dom kallas rasister.”